Skip to main content

Veelgestelde vragen

Wat zijn je tarieven?

Ik hanteer twee verschillende tarieven: een particulier en een zakelijk tarief (vergoed door je werkgever). Coaching wordt niet vergoed door een verzekeraar. Voor een prijsopgave of meer informatie kun je mij bellen of mailen.

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja, ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ook ben ik gebonden aan de ethische code van mijn opleider Phoenix Opleidingen in Utrecht.
NOBCO-ethische code en Phoenix-ethische code.

Waar vindt de coaching plaats?

Bij voorkeur in of in de buurt van mijn woonplaats Den Haag. Ook bied ik online coaching aan, dan kan het vanuit jouw eigen omgeving. Soms willen opdrachtgevers dat de coaching op hun eigen locatie plaatsvindt. Voor alle locaties buiten Den Haag, bereken ik reiskosten en evt. parkeerkosten door.

Hoe verloopt een coachtraject?

Elk traject begint met een vrijblijvend telefonisch intakegesprek van ca. 30-45 minuten. In dit gesprek maken we nader kennis en vindt er een verkenning van de wensen, behoeften en doelen plaats (de coachvraag). Vervolgens maak ik een prijsopgave met een voorstel voor het aantal gesprekken en onderwerpen. Na akkoord (van jou en/of je werkgever) gaan we samen aan de slag. Voor een goed resultaat zijn meestal minimaal 5 coachsessies à 1,5 – 2 uur nodig. Voor teamcoaching of teamontwikkeling is vaak meer tijd nodig.

Krijg ik voorbereidingsopdrachten tussen de coachsessies door?

Ja, afhankelijk van jouw coachvraag én hetgeen er tijdens de coachsessies gebeurt, krijg je een of meerdere opdrachten gemaild om mee aan de slag te gaan. Deze kunnen variëren van schrijfoefeningen tot ervaringsoefeningen. De toepassing in de praktijk van iets dat je geleerd hebt tijdens de coaching.

Welke methoden en technieken pas je toe?

Tijdens het coachtraject staan altijd jouw ontwikkeldoelen en inzichten centraal en niet de methodiek. Afhankelijk van wat er nodig is in het moment én de leerstijl van jou als coachee, kan ik diverse methoden en technieken inzetten. Bijvoorbeeld technieken die bewust het linker- of rechterbrein activeren, NLP, Transactionele Analyse (TA), Systemisch werk (opstellingen, zowel in de ruimte als op een tafel), het gebruik van kaartensets (waarden, kwaliteiten, behoeften, levensmotto’s), moodboards & tekeningen, voice dialogue en diverse soorten mediatie en visualisatie.

Bied je ook therapie aan?

Nee, ik ben geen therapeut en ik bewaak hierin goed de grens tussen wat voor jou nodig en wenselijk is én waar mijn expertise ligt. Ik kan desgewenst doorverwijzen naar een therapeut. Bijvoorbeeld in het geval van psychische overbelasting. Dit kan ook tijdens een coachingsproces naar voren komen. Het is mogelijk om therapie en coaching te combineren. Dit hangt echter wel van de ernst van jouw therapievraag af en jouw fysieke en mentale fitheid.

Hoe lang ben je als coach werkzaam?

Sinds 2008 ben ik begonnen met het coachen en begeleiden van professionals en leidinggevenden. Later kwam hier ook het ontwikkelen en faciliteren van workshops en trainingen voor groepen bij.

Werk je ook in de avonden of het weekend?

Ja, dat is na overleg mogelijk.

Andere vragen? Laten we even persoonlijk contact hebben!

Neem contact op