Rabobank

De opdrachtgever

De Rabobank is een internationale financiële dienstverlener die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Het is een coöperatieve bank met een agrarische oorsprong en in Nederland behorend bij de top drie.

De opdracht

1) Het begeleiden en coachen van HBO/WO young professionals met 0-5 jaar werkervaring als Talent Development Manager bij Rabobank in hun persoonlijke ontwikkeling tijdens een talentprogramma voor 15 lokale banken.

2) Als freelancer het begeleiden en coachen van hoogopgeleide professionals en managers in functieschaal 8-12 bij allerhande persoonlijke en/of werkgerelateerde ontwikkelvraagstukken.

Mijn aandeel

Met bewezen resultaat en tot grote tevredenheid van alle coachklanten heb ik beide opdrachten ingevuld en ik ben nog steeds actief als freelancer voor Rabobank. Ik heb sinds 2008 ruim 200 medewerker begeleid in alle fases van hun carrière. Zij hadden een ontwikkelvraagstuk op het gebied van:

  • Loopbaan: zicht krijgen op eigen talenten, competenties en drijfveren, talent branding, begeleiding bij cv, LinkedIn en pitch, realiseren van toekomstambities, burn-out en bore-out, plannen en organiseren van het werk, werkgeluk, performance management;
  • Communicatie & samenwerking: eigen zichtbaarheid, omgaan met emoties, geven en ontvangen van feedback, conflicthantering, persoonlijk leiderschap en zingeving;
  • Balans werk en privé: omgaan met en leren van verleden, managen van werk- en prestatiedruk, vitaliteit, stressreductie.

Dit zegt de klant

“Janneke heeft een succesvol talentenprogramma voor young professionals bij Rabobank opgezet en is hier vervolgens jarenlang verantwoordelijk voor geweest. Naast vakinhoudelijke ontwikkeling lag de nadruk met name op de persoonlijke ontwikkeling van de talenten. Janneke’s grote kracht is dat zij feilloos aanvoelt wat talenten nodig hebben voor hun ontwikkeling. Door haar professionaliteit zorgde zij ervoor dat talenten na het trainee programma instroomden op functies met een maximale toegevoegde voor het bedrijf en het talent.”

Huub ten BergeHR-Business Partner