Sociale Verzekeringsbank

De opdrachtgever

SVB voert sociale verzekeringen uit, zoals de AOW, kinderbijslag of het Persoonsgebonden budget (PGB) en helpt burgers bij het verkrijgen hiervan. Ook controleren zij dat er geen betalingen gedaan worden aan burgers die er geen recht op hebben. En adviseert de Rijksoverheid bij de voorbereidingen en het toetsen van nieuwe regelingen en wetten.

De opdracht

De SVB zocht een ervaren professional met ervaring binnen het HRM domein in management developent (MD), leren en ontwikkelen (HRD) en strategisch talentmanagement. Ik kreeg als opdracht om vanuit de inhoud als vanuit de relatie op alle lagen in de organisatie de verbinding te maken met diverse stakeholders voor het ontwerpen, (door)ontwikkelen en implementeren van een aantal (strategische) projecten. Deze projecten waren overall gericht op het verbeteren van de performance van leidinggevenden en medewerkers en het begeleiden van een transitie.

Mijn aandeel

Ik heb bij de SVB twee interimopdrachten gedaan:
1) als Management Development adviseur op het hoofdkantoor in Amstelveen t.b.v. directie DSV;
2) als senior HRD-adviseur en Programmamanager van een nieuw inclusief talentprogramma voor 600 medewerkers voor directie DZW (namens de SVB Academie).

Zie mijn LinkedIn profiel wat mijn taken en verantwoordelijkheden waren.

Dit zegt de klant

“Janneke is een vakvrouw en heeft zich, in de korte tijd dat we hebben mogen samenwerken, als een stevige sparringpartner laten zien die kritisch is en met vernieuwende inzichten komt. Ze heeft zich snel dermate in de SVB verdiept zodat de geleverde diensten en adviezen echt passend zijn. In de tijdelijke ondersteuning heeft Jannneke mij maximaal ontzorgt. Dank je wel Janneke!”

Jacqueline ElsenaarManagement Development adviseur

Ik heb mogen genieten van Janneke haar drive om talent zichtbaar te maken. Ze heeft voor directie DZW een inclusief talentprogramma 'Jouw talent in uitvoering' ontwikkeld dat klopte van A tot Z. Ze is goed in staat om vanuit abstracte doelen te werken en deze om te zetten naar een programma dat gaat over mensen. Met veel aandacht en zorg. haar aanstekelijke enthousiasme brengt veel in beweging.

Joanne FreeveManager Dienstverlening directie DZW bij SVB

Met heel veel plezier heb ik met Janneke mogen samenwerken in onze rol als HRD adviseur bij SVB, specifiek directie Dienstverlening, Zorg en Welzijn. Janneke is een talentmanager in hart en nieren. Strategisch weet ze de juiste kaders te scheppen en stakeholders in stelling te brengen. Tegelijkertijd zet ze op operationeel niveau een prachtig doordacht talentprogramma op waarbij aan alle details is gedacht. Daarnaast combineert ze dit met een rol als HRD adviseur waarbij ze alle HRD thema's aan elkaar weet te verbinden. Janneke is een vakvrouw, een harde werker en met aandacht voor de persoon. Ze heeft mij ook een vliegende start bezorgd bij de SVB waar ik nu met veel plezier door haar in gang gebrachte activiteiten voortzet. En ons contact, dat blijft!

Susanne van PruissenHRD-adviseur voor directie DZW bij SVB