UWV

De opdrachtgever

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. En zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO en Ziektewet. Daarnaast biedt UWV arbeidsmarkt- en gegevensdiensten en voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De opdracht

Vanuit de afdeling ‘HRM Concern Uitvoering’ op het Hoofdkantoor van UWV en specifiek het Management Development team was er behoefte aan tijdelijke extra capaciteit om een aantal MD-instrumenten te reviseren en door te ontwikkelen. En verder ook aan het waarnemen van twee accounts en een inhoudelijke bijdrage op het gebied van strategisch Talentmanagement. Zij zochten iemand die snel inzetbaar was en goed kon schakelen met diverse interne stakeholders, vaart en voortgang kon brengen in bestaande projecten en politiek sensitief was.

Mijn aandeel

Als senior MD adviseur heb ik:

  • Het gehele W&S proces gecoördineerd (incl. actieve inbreng en besluitvorming tijdens de selectiegesprekken en arbeidsvoorwaarden) voor de invulling van twee vacatures voor de Divisie Uitkeren en de briefing plus voortgang van het proces bewaakt met het executive search- en assessment bureau;
  • Diverse ontwikkel- en mobiliteitsgesprekken gevoerd met topmanagers uit het 2e echelon;
  • Mijn expertise ingebracht in de projectgroep ‘Talentontwikkeling als breedtesport’ en een Plan van Aanpak geschreven;